Feng Shui şi oglinzile (I)

Oglinzile pot activa şi îmbunătăţi Qi-ul

Acest concept chinezesc (Ch-i) reprezintă energia, respiraţia sau aerul, temperamentul, puterea, atmosfera sau emoţiile umane. Pe lângă toate acestea Qi este baza ideală a medicinei tradiţionale chinezeşti.

Feng Shui găseşte soluţie în toate spaţiile problematice: încăperile pot fi mărite, lumina devine mai puternică, se stabileşte o anumită siguranţă şi protecţie, ferestrele şi pereţii se dublează. Oglinzile sunt denumite şi „aspirina Feng Shui „. Acestea redau încăperilor mai mici o deschidere mai largă şi produc echilibrul şi simetria în spaţiile înguste. Sunt aşezate în special în holuri, pentru a da un sentiment plăcut celor ce păşesc în locuinţă.

În cazul în care pereţii unei camere nu sunt egali, o oglindă potrivit amenajată pe peretele mai mic redă simetria, măreşte Qi şi compensează lipsurile.

Nu există o regulă pentru mărimea oglinzii. Cu cât este mai mare cu atât este mai bine. Oglindirea unui perete întreg realizează o schimbare dinamică şi pozitivă a întregii încăperi. Mari sau mici oglinzile trebuie aşezate astfel încăt să fie reflectată cel puţin partea superioară a corpului. Qi-ul dvs. va avea de suferit, dacă vă puteti vedea imaginea doar parţial sau dacă trebuie să vă întindeţi sau să vă aplecaţi pentru a vă vedea în oglindă.

Oglinzile care deteriorează imaginea (cele în mai multe bucăţi, cele modern curbate sau cele antice) ar trebui evitate.

Energia focului compensată cu ajutorul oglinzilor

Oglinzile sunt subordonate elementului apă. Apa controlează focul şi de aceea oglinzile sunt atârnate deasupra căminelor sau a surselor de căldură. Aceste accesorii decorative redau şi formele încăperii şi pot îmbunătăţi foarte bine domeniul „copii şi creativitate”. Înrămaţi o oglindă în culorile sau în materialele care corespund Bagua. Forma lunguiaţă a unei oglinzi în garderobă, cu o ramă din lemn, are un efect pozitiv asupra familiei.

Aceste decoraţiuni redau un sentiment plăcut de siguranţă. În cazul în care oglinda este aşezata vis-a-vis de intrare, cei care vor sta cu spatele la uşă pot vedea ce se întâmplă în lumea exterioară.

Unde nu sunt indicate oglinzile?

În anumite spaţii din locuinţă nu sunt recomandate oglinzile. Cele aşezate la capătul unui hol lung îl prelungesc şi mai mult. Recomandat este să  fie aşezate în partea opusă uşii, deoarece astfel spaţiul este mărit optic, iar Qi al celor care intră în casă este reglat.

Atârnate în dormitor şi mai ales lângă pat, oglinzile provoacă nervozitatea persoanelor, în special în cazul celor care se trezesc în timpul nopţii. Mişcările reflectate sperie pe cineva care se trezeşte în acel moment din somn, de aceea ar trebui evitate. Gândiţi-vă la următorul lucru: oglinzile stimulează Qi şi aduc un exces de energie iî dormitor. Din această cauză ar trebui acoperite în timpul nopţii.

Indiferent de cât de frumoase, cât de interesante sau cât de mari sunt, nu este indicat ca două oglinzi să stea în paralel. Se produc imagini care par a nu se sfârşi şi care dezorientează locuitorii casei şi diminuează Qi-ul vital.

(sursa : http://www.incasa.ro/Oglinda_Feng_Shui_5552_763_1.html)

  1. Niciun comentariu până acum.
  1. No trackbacks yet.

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Fiecare nou articol să fie livrat pe email.

%d blogeri ca acesta: